ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Προς ολοκλήρωση η κατασκευή πεζογέφυρας στον οικισμό Γεννηματά του δήμου Φυλής

Προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο της κατασκευής της πεζογέφυρας στον οικισμό Γεννηματά του Δήμου Φυλής, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 700.000 ευρώ και εκτελείται από τον Δήμο Φυλής.

Το περασμένο Σάββατο τοποθετήθηκε ο μεταλλικός φορέας της γέφυρας και εξαιτίας των έργων υπήρξε εκτροπή της κυκλοφορίας προς και από τη Λεωφόρο Φυλής, μέσω της οδού Βυζαντίου.

Ειδικότερα, αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή πεζογέφυρας με σύγχρονες προδιαγραφές και η ανάπλαση – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την πρόσβαση στην πεζογέφυρα που κατασκευάζεται στο ύψος του ισόπεδου κόμβου της Βυζαντίου, στην Χ.Θ. 0+387,00 της υπό κατασκευής σε τελικό στάδιο Περιφερειακής οδού Αιγάλεω του Δήμου Φυλής.

Επισημαίνεται πως το έργο είχε «παγώσει» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς μετά την έναρξη των εργασιών διαπιστώθηκαν ελλείψεις και προβλήματα στην  αρχική μελέτη.

Μετά από σχετικές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής οι εργασίες ξαναξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2020, καθώς υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με σκοπό να κατασκευαστεί η γέφυρα με ασφαλέστερες προδιαγραφές, η οποία χρηματοδοτείται από το Δήμο Φυλής, όπως όριζε και η αρχική  προγραμματική σύμβαση.