ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιμένουν να μιλήσει το DNA – Τι κρύβεται πίσω από τον τραγικό θάνατο του Μαυρίκου

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA για να διαπιστωθεί και τυπικά ότι ο άνδρας που κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του χθες στην Αττική Οδό, είναι ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παναγιώτης Μαυρίκος. Χθες η σύζυγός του αναγνώρισε το ρολόι και το δαχτυλί του, καθώς η απανθρακωμένη σορός είναι σε τέτοια κατάσταση που ήταν αδύνατο να ααναγνωριστεί. 

 

 

Από την πρώτη, μακροσκοπική έρευνα, φαίνεται ότι δεν συνέβη έκρηξη στο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο, ούτε αυτό του ατυχήματος ούτε της δολιοφθοράς. Οι άνδρες τους τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που ελεγξαν το σημείο, δεν εντόπισαν κρατήρα, κάτι που απομακρύνει για την ώρα το σενάριο της έκρηξης στο όχημα.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν υπήρξε εμπρηστικός μηχανισμός, που προκαλεί φωτιά και όχι έκρηξη, ενώ οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στο ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο έως και ακατόρθωτο να συμβεί τέτοιο ατύχημα σε τέτοιου είδους αυτοκίνητο, γιατί ακόμη κι αν υπήρχε διαρροή καυσίμου, το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτων έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την επέκτασή της. 

Ωστόσο, στο τραπέζι παραμένει το σενάριο να σημειώθηκε μια "αποτυχημένη" έκρηξη, καθώς το αυτοκίνητο φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας να παίρνει φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια να γίνεται μια ταχεία ανάφλεξη. Ένα άλλο σενάριο που παραμένει στο τραπέζι είναι ο εκδότης να είχε ήδη ζαλιστεί από τις αναθυμιάσεις μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και να μην μπορούσε να αντιδράσει και να βγει από το πολυτελές τζιπ Porche Cayenne.

Ο Μαυρίκος φαίνεται να εγκλωβίστηκε στο όχημα και πάνω στο πανικό του να μην κατάφερε να βγει απο αυτό. Δευτερόλεπτα πριν το αμάξι «λαμπαδιάσει» επιχείρησε να βγεί απο αυτό, αλλά έχοντας σταματήσει στην αριστερή λωρίδα του διαζώματος, δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.