ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιπολικά στην Αττική θα παίζουν μαγνητοφωνημένο μήνυμα αποτροπής του συνωστισμού

Νέους τρόπους προκειμένου να μην συνωστίζονται οι πολίτες σε δρόμους, πάρκα, πλατείες, σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία και φαρμακεία, λαμβάνουν οι αρχές προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, από τα μαγνητόφωνα των περιπολικών που θα περιπολούν στους δρόμους της Αττικής θα ακούγεται μαγνητοφωνημένο κείμενο αποτροπής των συνωστισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο θα είναι εκτός από τα ελληνικά, και σε άλλες γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα αραβικά ακόμη και σε διάλεκτο Ουρντού και Φαρσί.

Τα μαγνητοφωνημένα κείμενα θα ακούγονται διαδοχικά, είτε με επιλογή του πληρώματος του περιπολικού ανάλογα με την ανίχνευση εθνικότητας πολιτών που εντοπίζουν να συναθροίζονται μαζικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Παρόμοια αστυνομική δράση έχει παρατηρηθεί σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με πρωτοβουλία των αστυνομικών, που έπαιρναν το μικρόφωνο και προέτρεπαν τους πολίτες να απομακρυνθούν ή να μην συναθροίζονται.

Παρόλα αυτά, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Θα δώσει μαγνητοφωνημένο κείμενο σταδιακά σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίας της χώρας.