ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πέταξε» για την γειτονιά των Αγγέλων. Θρήνος στη Ρόδο, για το γελαστό κορίτσι. Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Γκρατσιέλας

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Γκρατσιέλας

Η Γκρατσιέλα το απόγευμα της Παρασκευής  έχασε τη μάχη για τη ζωή, στην κλινική Euromedica όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Μια μάχη, που κέρδιζε συνεχώς για δυόμιση χρόνια, διαψεύδοντας τους γιατρούς που από την πρώτη στιγμή, της έδιναν μόλις σαράντα μέρες ζωής.

Απο την ώρα που τρεις μήνες πριν, η Γκρατσιέλα δημοσιοποίησε την κατάσταση της υγείας της, δίνοντας συνέντευξη στη «Ροδιακή», οι αμέτρητοι φίλοι της και οι πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν, διοργάνωσαν πάρτι και εκδηλώσεις στα οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για τη μετάβασή της στην Αμερική.

Σ΄ αυτό το κρυφτό που έπαιξε ο θάνατος μαζί της η Γκρατσιέλα Ιλίεβα, 23 ετών που από τα 14 της βρίσκεται στη Ρόδο, είναι το τραγικό πρόσωπο, η πρωταγωνίστρια σε ένα έργο που έχει παιχτεί και ξαναπαιχτεί, αλλά μας αφήνει πάντα άφωνους από τη δριμύτητα, τη σφοδρότητα που επιτίθεται ο καρκίνος στα νεαρά άτομα ,στα γερά κορμιά που τα ρίχνει κάτω, αλλά αυτά σηκώνονται, κάνουν όνειρα και πάλι απ΄ την αρχή.

Η 23χρονη, είχε μιλήσει ανοιχτά στη «Ροδιακή» σε συνέντευξή της, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων το εξής: Η ζωή είναι ωραία, έτσι δεν είναι ό,τι κι αν περνάς;

Δεν παλεύω τόσο για τη ζωή μου. Πιστεύω στο Θεό, κι αν με ευλογήσει να είμαι κοντά του πιστεύω ότι εκεί θα είναι πολύ καλύτερα από δω.

Παλεύω για τους ανθρώπους που αγαπώ γιατί δεν θέλω να τους βλέπω να ρίχνουν κανένα δάκρυ για μένα. Το ΄χω υποσχεθεί σε πολλούς ανθρώπους αυτό και εγώ κρατάω τις υποσχέσεις μου.

Επιστολή των φίλων της στη ΡΟΔΙΑΚΗ

Με τίτλο «ένας άγγελος έφυγε» οι φίλοι της  Γκρατσιέλας σημειώνουν:

«Ένα νέο κορίτσι, 23 μόλις ετών η γλυκιά Γκρατσιέλα Ιλίεβα, που συγκίνησε όλη τη Ρόδο και την Ελλάδα για την σκληρή μάχη που έδινε τα δύο τελευταία χρόνια με τον καρκίνο, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι την Παρασκευή το απόγευμα στην κλινική EUROMEDICA Ρόδου.

Θελουμε μέσω της ΡΟΔΙΑΚΗΣ να ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια τους γιατρούς ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ και ΒΟΛΟΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ και σε όλο το ιατρικό προσωπικό της κλινικής EUROMEDICA που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να απολύνουν τον πόνο της.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της κλινικής για την μεγάλη φιλάνθρωπη αφόφασή της για ΔΩΡΕΑΝ νοσηλεία όλο το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε.

Όλους τους ροδίτες και τις ροδίτισσες επίσης που βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο.

Όλους τους ευχαριστούμε, καλό ταξίδι αγαπημένη μας».

πηγή: rodiaki.gr