ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πέθανε μαθητής ειδικού σχολείου από κορωνοϊό!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων ζητούν εναγωνίως να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί έναντι του κορωνοϊού. Είναι οι μόνες σχολικές μονάδες που δεν έχουν κλείσει καθώς βαραίνουν εκπαιδευτικοί λόγοι για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργούν με ασφάλεια, επισημαίνει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλίας Πατίδης.

Ο μαθητής που έχασε τη ζωή του, έπασχε από βαρύ αυτισμό και πολλά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με ενημέρωση από το σχολείο προς την ΕΛΜΕ Πειραιά, ο μαθητής σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο στις 12 Φεβρουαρίου, λόγω άλλης ασθένειας. Δέκα ημέρες μετά εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, βήχα και δύσπνοια, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε στις 4 Μαρτίου. Στο μεταξύ, συμπτώματα εμφάνισε και η μητέρα του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο σπίτι, η οποία βρέθηκε και η ίδια θετική στον κορωνοϊό.

Για το τραγικό περιστατικό, ενημερώθηκε τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής όσο και το υπουργείο Παιδείας. Όπως υποστήριξαν, δεν αποδεικνύεται πως το παιδί κόλλησε στο σχολείο, αλλά στο σπίτι. «Ανεξάρτητα πού κόλλησε το παιδί και ποιος κόλλησε ποιον, είναι προκλητική η συνολική προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ότι «δεν τρέχει τίποτα», ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά.