ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρακάκος: Ο κηπουρός που έγινε αρχιληστής και ζούσε ως οικογενειάρχης

Το παρελθόν του 37χρονου Γιώργου Πετρακάκου, γιου μέντιουμ και πατέρα δύο παιδιών, μόνο «προβλέψιμο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

 

 

Σε νεαρή ηλικία δούλευε ως κηπουρός στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Γρήγορα, όμως, αποχώρησε από τη «συμβατική» δουλειά του και άρχισε τις ληστείες. Σε μία από τις πρώτες του απολογίες στο δικαστήριο υποστήριξε ότι στενός συγγενής του έπασχε από ανίατη ασθένεια και χρειαζόταν χρήματα για να τον βοηθήσει. Το 2006 συμμετείχε στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης που οργανώθηκε από τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το «φλερτ» του με άτομα που βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην τρομοκρατία και τον ποινικό χώρο συνέχιζε να προκύπτει από τις αστυνομικές έρευνες τα επόμενα χρόνια. Στην κατοχή του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη βρέθηκε αυτοκίνητο που είχε κλέψει παλιότερα ο Πετρακάκος για να χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή Μυλωνά.

Στις 17 Απριλίου 2008 φέρεται να συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στο Χολαργό, όπου σε ανταλλαγή πυροβολισμών είχε πέσει νεκρός ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι αστυνομικοί είχαν βρει στο σημείο της δολοφονίας ένα τζόκεϊ, στο οποίο ανιχνεύτηκε βιολογικό υλικό του Πετρακάκου. Βιολογικό υλικό του 37χρονου ανιχνεύτηκε αργότερα και στο ταχύπλοο σκάφος διαφυγής των «ληστών του Διστόμου».

Συνολικά σε βάρος του Πετρακάκου εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης. Ένα από αυτά αφορά σε ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων στις 25 Ιουλίου 2013 και στην Eurobank Ακράτας Αχαΐας στις 20 Δεκεμβρίου 2012, με συνεργούς το Νίκο Μαζιώτη και τη Πόλα Ρούπα. Οι αστυνομικοί εντάσσουν τις δύο ενέργειες στο πλαίσιο ενίσχυσης του «επαναστατικού ταμείου» με σκοπό μελλοντικές τρομοκρατικές ενέργειες. 
 
Ζούσαν σαν μία κανονική οικογένεια 
 
Σαν μια τυπική οικογένεια ζούσαν ο Γιώργος Πετρακάκος και η 36χρονη σύντροφός του στο διαμέρισμα της οδού Γαλλίας, στο Βόλο.

Το ζευγάρι ζούσε τον τελευταίο χρόνο μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 3 και 5 ετών, γεγονός που ήταν γνωστό στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο ακινητοποίησης τους προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα δύο αγόρια.

Ο Πετρακάκος και η σύντροφός τους βγήκαν χθες στις 10.00 το πρωί από το σπίτι με προορισμό όχημα που ήταν σταθμευμένο ακριβώς απ’ έξω. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τους αιφνιδίασαν συλλαμβάνοντας τους πριν προλάβουν να μπουν σε νοικιασμένο φορτηγάκι με το οποίο θα έκαναν τη μετακόμιση από τη Φθιώτιδα στο Βόλο.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς της γυναίκας στην Αθήνα που παρέλαβαν από τους αστυνομικούς τα δύο παιδάκια. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι στο ίδιο διαμέρισμα όπου ζούσαν με τα παιδιά τους υπήρχε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τα οποία οι συλληφθέντες δεν είχαν επάνω τους την ώρα των συλλήψεων.

Το σπίτι είχε νοικιαστεί από την 36χρονη με τα πραγματικά της στοιχεία, καθώς ήταν άγνωστη μέχρι τώρα στην Αστυνομία και είχε λευκό ποινικό μητρώο. Στο όνομα της μυστηριώδους γυναίκας ήταν και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στις μετακινήσεις τους. Ο Πετρακάκος, ο οποίος κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα, είχε αφήσει μούσι για να μην αναγνωρίζεται, χωρίς, όμως, να έχει αλλάξει ριζικά κάτι άλλο στην εμφάνισή του. 

Διαβάστε επίσης:

 Που και πως πιάστηκε ο Γιώργος Πετρακάκος