ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πέτσας: Γιατί οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν χωρίς rapid test σε σούπερ μάρκετ και εκκλησίες

Απάντηση στο γιατί από τους χώρους που χρειάζεται rapid η μοριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους, εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι μέτρα που προστατεύουν κυρίως τους εμβολιασμένους, τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», προσθέτοντας πως αφορούν στους ανεμβολίαστους γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να «κρατήσουμε πίσω», αυτούς που έκαναν το αυτονόητο και εμβολιάστηκαν.

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση που υπάρχει στα νέα μέτρα σε ότι αφορά τη πρόσβαση σε διαφορετικούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, είπε πως το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει τρόφιμα ή στην εκκλησία για να τελέσει αυτό που σχετίζεται με την πίστη του, είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με την πρόσβαση σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ρούχα.

Ο κ. Πέτσας, τόνισε επίσης πως η μεγάλη διαφορά με την εικόνα της πανδημίας ένα χρόνο πριν, είναι ότι τώρα έχουμε στη διάθεση μας ένα μεγάλο όπλο που είναι το εμβόλιο και κάλεσε όλους τους εμβολιασμένους εφόσον έχουν περάσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου για μεγαλύτερη θωράκιση και προστασία.

Τόνισε επίσης ότι το ποσοστό αυτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν είναι ικανό να εμποδίσει να χτιστεί το τείχος ανοσίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θ. Καπράλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες συνιστούν ένα είδος lockdown για το λιανεμπόριο και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς στήριξη από την Πολιτεία.