3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πέτσας: «Η εξάπλωση του κορωνοϊού γίνεται εντός οικογενειών -Ελαχιστοποιήστε τις επαφές με τους μεγάλους ανθρώπους»!

Να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές του με τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη των οικογενειών τους, προέτρεψε τους πολίτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας πως  η εξάπλωσή του κορωνοϊού συντηρείται στους κόλπους των οικογενειών.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία, η ηλικιακή ομάδα των 40-65 παρουσιάζει σταθερά την μεγαλύτερη επίπτωση και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 που δείχνει σημεία σταθεροποίησης.

Ο ιός – όπως επισημαίνουν οι ειδικοί – πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων–30άρηδων, στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους των οικογενειών. Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Σε μεγάλη πίεση βρίσκεται ήδη και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, γεγονός που προαναγγέλει άλλη μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ».