3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πέτσας: Πιθανή διεύρυνση ωραρίου κατά μία ώρα στα εστιατόρια – Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα

Ανοιχτή άφησε την πιθανότητα να διευρυνθεί κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων, αλλά απόλυτα αρνητικός στο ότι θα ανακοινωθούν νέα μέτρα ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

Αναφέρθηκε και στο ωράριο των καταστημάτων, λέγοντας πως «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 π.μ.».

Ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ», είπε. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ερωτηθείς για τη χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων. «Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», ανέφερε.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 430 θανάτους συνολικά στη χώρα. Ωστόσο ο ιός συνεχίζει να ασκεί πίεση στην Αττική, καθώς από τα 436 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 219 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.