slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτυχε το πρώτο κρας-τεστ της ΕΛΑΣ! Πώς κατάφεραν να μην καεί η Αθήνα!

Το σχέδιο της αστυνομίας έφερε αποτελέσματα και η  επέτειος για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν από τις πιο ήρεμες στο κέντρο της πόλης.

Μόνο μικροεντάσεις υπήρξαν γύρω από τα Εξάρχεια υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο, τα πράγματα κύλησαν ήρεμα στη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία και η αστυνομία έκανε έγκαιρες παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν.

Εκεί κατάφερε να σταματήσει δύο ομάδες κουκουλοφόρων που επιχείρησαν να ανέβουν σε ταράτσες κτιρίων για να εφοδιαστούν με πολεμοφόδια που έκρυβαν εκεί, ενώ στη διάρκεια της νύχτας υπήρξε ένας κλεφτοπόλεμος με την αστυνομία, ο οποίος οδήγησε συνολικά στη σύλληψη 28 ατόμων και συνολικά 41 προσαγωγές.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλο, όπου κι εκεί η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, σε μία βραδιά πάντως που σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πιο ήρεμοι και χωρίς σοβαρά επεισόδια.

Εντύπωση προκαλεί πως στο στόχαστρο των εκδηλώσεων βρέθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις έφτασαν στην Αμερικανική πρεσβεία, κάποιοι τους γιούχαραν και μάλιστα τους πέταξαν και αντικείμενα, με αποδέκτες των αποδοκιμασιών να είναι οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Φίλης, Νίκος Τόσκας, Θοδωρής Δρίτσας, Στέλιος Παππάς και Θάνος Μωραΐτης. Δεν ξέφυγε η κατάσταση, αλλά δεν ήταν μόνο στην Αθήνα που έγιναν αποδέκτες αποδοκιμασιών. Και στα Χανιά έγιναν αποδέκτες αποδοκιμασιών, όπου η κατάσταση όμως ηρέμησε σχετικά γρήγορα.

Στην πορεία της Αθήνας, ο Αλέξης Τσίπρας μετείχε πηγαίνοντας με ένα δερμάτινο μπουφάν και αθλητικά παπούτσια. Έκανε αίσθηση το ντύσιμό του, το οποίο ωστόσο «ακολούθησαν» και άλλα στελέχη, όπως η Εφη Αχτσιόγλου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Η ΝΔ σχολίασε την παρουσία του Τσίπρα στη πορεία με ειρωνικό ύφος, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν ακολούθησε ως το τέλος την πορεία. Το κόμμα της κυβέρνησης ανέφερε χαρακτηριστικά «σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία για τσάι», με την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά με αντίστοιχο σχόλιο για την παρουσία του στο Λονδίνο το σαββατοκύριακο, ενώ και το ΚΙΝΑΛ σχολίασε την παρουσία του Τσίπρα στη πορεία, κάνοντας λόγο για υποκρισία.