ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πήγε σχολείο για πρώτη φορά από την αρχή της χρονιάς! Οι γονείς του αντιδρούσαν στα μέτρα

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε σχολείο του Βόλου, όπου μαθητής πήγε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά, καθώς, μέχρι τώρα οι γονείς του αρνούνταν να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Στο σχολείο μετά από τρεισήμισι μήνες επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες μαθητής δημοτικού του Βόλου. Το παιδάκι το οποίο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είχε πάει ούτε μία ημέρα στο σχολείο, καθώς οι γονείς του αντιδρούσαν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, βρέθηκε ξανά στο φυσικό του περιβάλλον και ήταν λες και δεν πέρασε μια μέρα.

Τον μαθητή συνόδευσαν μέχρι τη σχολική αυλόπορτα οι γονείς του. Είχε υποβληθεί σε self test για τον κορωνοϊό και φορούσε κανονικά τη μάσκα προστασίας. Τον μαθητή και τους γονείς του υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου και τον οδήγησε στο εσωτερικό.

Οι συμμαθητές του μικρού έσπευσαν να τον υποδεχθούν με χαρά.

«Οι μαθητές χάρηκαν που είδαν τον συμμαθητή τους, που τους είχε λείψει. Είναι όλοι μαζί και πάλι, όπως πρέπει», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Τώρα, τον λόγο έχει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, που θα αναλάβει μαζί με τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τη διεύθυνση του σχολείου να αξιολογήσουν τα μαθησιακά κενά και να οργανώσουν είτε εξατομικευμένη διδασκαλία εντός της σχολικής αίθουσας, είτε αν υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους γονείς που δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, να επιστρέψουν στο σχολικό περιβάλλον που είναι ο φυσικός χώρος των μαθητών», σημείωσε στο taxydromos.gr, ο κ. Μούσιος.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπάρχουν επιπλέον τέσσερις μαθητές οι οποίοι από τον Αγιασμό της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάει ούτε για μία ώρα στο σχολείο, επειδή οι γονείς τους αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων.

Πηγή: taxydromos.gr