ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»! Ψαράς έσωσε αθλητή του kite Surf στην Ηλεία! Βίντεο-ντοκουμέντο!

Η επέμβαση ενός επαγγελματία ψαρά έσωσε αθλητή kite Surf, στην περιοχή του Αγίου Ηλία στον Πύργο της Ηλείας.

Ο αθλητής kite Surf απολάμβανε το αγαπημένο του σπορ, όταν κάποια στιγμή ο αέρας άλλαξε πορεία απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 – 400 μέτρων από την ακτή, όμως τα ρεύματα και η μανιασμένη θάλασσα δεν του επέτρεπαν να βγει.

Οι φίλοι του ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Κατάκολου που αναζήτησε τρόπους για να βγει άμεσα ο άτυχος άντρας.

Έτσι κινητοποιήθηκε ο επαγγελματίας ψαράς και έμπειρος χειριστής σκαφών Νίκος Χιώνης. Με το καϊκι του αντιμετώπισε την φουρτουνιασμένη θάλασσα, προσέγγισε στον άτυχο άντρα που παρέμενε στην επιφάνεια κρατώντας στην σανίδα του kite surf και τον ανέσυρε με υποθερμία.

Στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκαφιδιάς, ανέμεναν οι λιμενικοί και οι φίλοι του αθλητή για να τον παραλάβουν και να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο Νίκος Χιώνης περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετώπισε. “Με κάλεσε το Λιμεναρχείο Κατάκολου και στη συνέχεια ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού. Ήμουν στο σπίτι όταν ζητήθηκε βοήθεια και δεν πέρασε καν από το μυαλό μου να αρνηθώ.

Έφτασα σε πέντε λεπτά στο λιμανάκι της Σκαφιδιάς και είμασταν οριακά από συνθήκες φωτός, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες με βροχή και μεγάλο κυματισμό περί τα τρία μέτρα. Η επέμβαση από το αλιευτικό σκάφος ήταν η μόνη ενδεδειγμένη λόγω του σημείου, αλλά και της αμεσότητας. Το σκάφος του Λιμενικού θα καθυστερούσε μέχρι να φτάσει από το Κατάκολο, ενώ και το βάθος ήταν μικρό για να προσεγγίσει με ασφάλεια. Κατάφερα να φτάσω δίπλα στον άνθρωπο και να τον τραβήξω από το νερό και να τον μεταφέρω με ασφάλεια στην ακτή».

Skafidia 3 2

Ο αθλητής που έζησε αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια είχε υποστεί υποθερμία τόση ώρα μέσα στο κρύο νερό και ήδη δεν ένιωθε τα κάτω άκρα. Η άφιξη του Νίκου Χιώνη με το καΐκι του, δίπλα του ήταν ένα θαύμα γι’ αυτόν… «Πίστεψα ότι θα πεθάνω σήμερα» είπε στον επαγγελματία αλιέα και χειριστή σκαφών, του οποίου η παρέμβαση ήταν σωτήρια.

πηγή φωτογραφιών & βίντεο ilialive.gr