ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστός στο καθήκον και εκτός υπηρεσίας ο αστυνομικός – Συνέλαβε τον διαρρήκτη

Τυχερή, μέσα στην ατυχία της, ήταν μία γυναίκα στο Λιανοκλάδι, καθώς την ώρα που μπήκαν στο σπίτι της διαρρήκτες, εκεί κοντά βρισκόταν ένας αστυνομικός, που ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Παρά το γεγονός ότι ο αστυνομικός της Ασφαλείας Λαμίας, εκείνη την ώρα διασκέδαζε με την παρέα του σε ένα νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιανοκλαδίου στην Φθιώτιδα, έσπευσε αμέσως όταν άκουσε τις κραυγές της γυναίκας που καλούσε σε βοήθεια.
Αμέσως έτρεξε εκεί όπου ακούγονταν οι φωνές και διαπίστωσε ότι ήταν η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στον πρώτο όροφο του οποίου είχαν εισβάλει τρεις διαρρήκτες και είχαν αρπάξει χρυσαφικά και μία τσάντα με διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Αμέσως, ο ευσυνείδητος αστυνομικός άρχισε να καταδιώκει τους δράστες και κατάφερε να ακινητοποιήσει έναν 34χρονο Έλληνα που έτρεχε στις γραμμές του τραίνου.
Στη συνέχεια, παρέδωσε τον διαρρήκτη στην υπηρεσία του, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πάνω του τα κλοπιμαία και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι δύο συνεργοί του.

Στο μεταξύ, ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που του άσκησε δίωξη για κλοπή κατά συναυτουργία.