ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πιθανό το άνοιγμα των οργανωμένων παραλίων λόγω μίνι καύσωνα! Φόβοι για συνωστισμό στις ελεύθερες

Ο μίνι καύσωνας που βρίσκεται προ των πυλών οδηγεί τους υπεύθυνους στη πιθανότητα να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, καθώς υπάρχει φόβος συνωστισμού στις ελεύθερες.

Όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε το ερώτημα αν θα πρέπει ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κύριος Γώγος ανέφερε πως το θέμα παραμένει ανοιχτό και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο καθηγητής η συζήτηση για το άνοιγμα των ελευθέρων παραλιών ξεκίνησε μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου όπου ελεύθερες παραλίες γέμισαν από κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

«Με ανησυχεί η κοσμοσυρροή στις παραλίες αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός. Εάν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ο ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα, είτε είμαστε σε ανοιχτό χώρο είτε είμαστε σε κλειστό χώρο, επομένως διακινδυνεύουμε ορισμένα πράγματα με το συνωστισμό», ανέφερε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, αφήνοντας με τη σειρά του ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου οι οργανωμένες παραλίες.

Ο κ. Σύψας ανέφερε για το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις μη οργανωμένες παραλίες.: «Έχουμε ένα λόγο παραπάνω, υπό την προϋπόθεση ότι μας το επιτρέψουν οι καμπύλες της επιδημίας και η επίδραση των προηγούμενων μέτρων».

Πάντως δεν έχει ληφθεί ακόμα επίσημη απόφαση για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.