ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλούσια δράση για συμμορία στο Ναύπλιο! Εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν μέλη σπείρας που είχε «στήσει» περισσότερες από 30 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών σε πολλές περιοχές στο Ναύπλιο.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται ένας 35χρονος, ένας 18χρονος καθώς και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους ακόμα συνεργούς τους, αφού πρώτα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματά τους, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση, στην συνέχεια τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγή, μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής.

Εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των θυμάτων τους, ως προς τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής, κατάφερναν να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας προέκυψε επίσης ότι από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου έως και τα μέσα Ιανουαρίου οι κατηγορούμενοι, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαπράξει 33 περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.