ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλούσιο παράνομο… βιογραφικό για ανήλικο στη Λάρισα

Γεμάτο και δυστυχώς απόλυτα παράνομο είναι το … βιογραφικό ενός 17χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε να διακινεί σημαντικές ποσότητες χασίς στη Λάρισα, αλλά προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών πριν βρεθεί με χειροπέδες και αποκαλυφθεί πως κατείχε και παράνομα όπλα!
Οι αποκαλύψεις για την δραστηριότητα του ανήλικου διακινητή άρχισαν όταν οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει και εντόπισαν μια “καβάντζα” στον ακάλυπτο χώρο ενός οικοπέδου όπου ήταν κρυμμένη μία συσκευασία με 186 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ο χώρος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και, όταν έφτασε το ίδιο απόγευμα ο 17χρονος με ένα μοτοποδήλατο για να παραλάβει τα ναρκωτικά, οι αστυνομικοί πετάχτηκαν μπροστά του.
Ο ανήλικος αντιστάθηκε, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και πάνω του βρέθηκαν η συσκευασία με τό χασίς, άλλη μία  συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκαν το μοτοποδήλατο και ένα κινητό. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της οικογένειας του 17χρονου, κατασχέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι replica με πλαστικά σφαιρίδια στον γεμιστήρα, δύο μαχαίρια με τις θήκες τους και μία ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα χασίς.
Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και οι γονείς του 17χρονου, που παραπέμφθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και τους ασκήθηκε δίωξη για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση.