ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλυμμήρησε ο αρχαιολογικός χώρος της Αρτέμιδας

artemida-neroponth

Όπως δείχνουν οι εικόνες από την περιοχή, χώρος μετατράπηκε κυριολεκτικά σε λίμνη με το ναό της Αρτέμιδας να έχει «βουλιάξει στα λασπόνερα».

Ακόμη, λόγω της δυνατής νεροποντής πλημμύρισε το οδόστρωμα στον περιφερειακό του Αιγάλεω, στο ύψος των διυλιστηρίων και στα δύο ρεύματα, ενώ βράχος έπεσε στην οδό Δωριέων στο Ντράφι, καθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων προβληματική.

Στη λεωφόρο Θηβών και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ίλιον, η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε καθίζηση του οδοστρώματος, ενώ στο ρέμα της Εσχατιάς υποχώρησε κομμάτι του οδοστρώματος.

Ενδεικτικό της κακοκαιρίας που «χτύπησε» το λεκανοπέδιο της Αττικής, βάσει των στοιχείων από τους μετεωρολογικούς σταθμούς έπεσε το 1/7 του νερού που πέφτει σε ένα ολόκληρο χρόνο.

artemida-neroponth-1

Όσο για τον καιρό σήμερα Σάββατο στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές το πρωί στην βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες.

Πηγή: Εθνος