3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» ο Βόλος από τα δακρυγόνα! Λιποθυμίες, προσαγωγές, τραυματισμοί έξω από την ΑΓΕΤ (Φώτο-βίντεο)

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας μονάδας παραγωγής απορριμάτων προς καύση από το Δήμο Βόλου.

Τα χημικά «έπνιξαν» τους χιλιάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους ηλικιωμένους και μικρά παιδιά , με αποτέλεσμα κατά τη φυγή τους με αναπνευστικά προβλήματα, να σημειωθούν λιποθυμίες.

Δείτε βίντεο που εξασφάλισε το Usay.gr

Ασθενοφόρα έφτασαν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί κατά τη συμπλοκή τους με τους διαδηλωτές, ανάμεσα τους και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μίλτος Αλεξάκης με τραύματα στο κεφάλι  και ο υποδιευθυντής Γιώργος Ντιζές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από την ΑΓΕΤ, όταν κάποιοι επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό στην πύλη, ενώ πέταξαν και μπογιές κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι μάχες. Από τη μία κοντάρια, και από την άλλη ρίψη χημικών, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και βίντεο που εξασφάλισε το Usay.gr.


Αμέσως μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αναίτια όπως υποστήριξαν προσαγωγή των επτά ατόμων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο ένας από αυτούς είχε προσπαθήσει να βοηθήσει παιδιά και κυρίες μεγάλης ηλικίας που είχαν αποκλειστεί από τα ΜΑΤ στην παραλία.