ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Κινδύνευεσε η ζωή 11χρονης στη Σαντορίνη λόγω υποστελέχωσης του νοσοκομείου

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία για το νοσοκομείο Σαντορίνης προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας ότι κινδύνεψε εντεκάχρονο κοριτσάκι λόγω υποστελέχωσης σε προσωπικό.

 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο της Σαντορίνης αδειάζει από προσωπικό όσο μειώνεται ο τουρισμός στο νησί και καταγγέλει ότι πρόσφατα ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι, που σήμερα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Αθήνα όπου μεταφέρθηκε με αεροπλάνο, κινδύνεψε σοβαρά.

Ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στην πολιτική υγείας και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εφημερεύει το Νοσοκομείο καθημερινά όλο το 24ωρο και όμως τις νύχτες τώρα που έπιασε το φθινόπωρο, είναι άδειο από Ιατρούς. Μόνο οι Ιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας, είναι παρόντες στις εφημερίες. Οι Ιατροί της ΑΕΜΥΑΕ έχασαν το ενδιαφέρον. «Ο Μαυρογιαλούρος κος Τσίπρας» κατά τα εγκαίνια υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες θα γεννάνε στο τόπο τους.

Ο υπέρηχος με ενσωματωμένη κολπική κεφαλή δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ΑΛΑ ΚΑΡΤ. Μήπως για να πηγαίνουν οι έγκυες γυναίκες, οι πολίτες στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα; 8 Ιδιώτες Γυναικολόγοι στο νησί. Με τον παλαιό υπέρηχο του Κέντρου Υγείας κάνουν εξετάσεις και μόνο.» Οπως αναφέρει οι αποσπασμένοι Ιατροί άρχισαν να γυρνάνε στα Νοσοκομεία τους στην Αθήνα ενώ το τοπικό ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. για συνλειτουργία του ΕΚΑΒ, ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, αν και ο Δημόσιος Χαρακτήρας προστατεύεται από το Σύνταγμα της Χώρας.

Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το περιστατικό. Σε δήλωσή της η βουλευτής  Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το περιστατικό με το 11χρονο κοριτσάκι που διακομίσθηκε στην Αθήνα από το Γ.Ν. Θήρας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΠΟΕΔΗΝ συστηματικά αναδεικνύει σειρά περιστατικών που δεν μπόρεσαν να τύχουν έγκαιρης περίθαλψης από το άδειο σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό Γ.Ν. Θήρας, με τελευταίο το σημερινό περιστατικό με το 11χρονο κοριτσάκι.
Υπενθυμίζει έμμεσα στον ελληνικό λαό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, με φανφάρες και φαρισαϊσμούς εγκαινίασε το κτίριο και όχι το ολοκληρωμένο  Γ.Ν. Θήρας.
Είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος ο κος Τσίπρας θα προτιμούσε να ξεχάσει αυτά τα εγκαίνια.