slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι και με ποιους συνταξίδεψε από την Ιταλία η ελληνίδα που αποτελεί το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα!

Η 38χρονη επιχειρηματίας που  βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης χωρίς να εκλεγεί.

Είχε μεταβεί με άλλους Έλληνες, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι, αεροπορικώς στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας.

Βρέθηκε στην Ιταλία για τέσσερις ημέρες προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek.

Η 38χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής στις 8 με πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Ελλάδα δεν υπήρχε κανένας απολύτως έλεγχος, αλλά την ημέρα που γύρισε ήταν μια χαρά και δεν αισθανόταν κάτι. Την επόμενη μέρα ωστόσο είχε λίγο πυρετό με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και την Τρίτη πήγε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν ενημερωθεί οι πάντες που την έχουν δει ανάμεσα τους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ώστε να κάνουν εξετάσεις. Θα εξεταστούν σύμφωνα με πληροφορίες όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και φυσικά και τα μέλη της οικογένειάς της που έχουν απομονωθεί ήδη οικειοθελώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τεθεί σε απομόνωση τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Η 38χρονη νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς. Είναι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τα συμπτώματα που εκδήλωσε είναι ήπια.