3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια κέντρα μεταναστών εξοπλίζονται για το καλοκαίρι του 2020

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα θα απασχολεί την Ελλάδα σίγουρα και το ερχόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε πολλοί βλέπουν πιθανή αύξηση των ροών το επόμενο διάστημα λόγω της εισβολής της Τουρκίας στην Συρία.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει να τρέξουν τον διαγωνισμό που θα εξασφαλίσει κλιματιστικές μονάδες για όσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μένουν σε τέσσερα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και αναμένεται να ακολουθήσουν και διαγωνισμοί για τα υπόλοιπα.

Συνολικά 153 κλιματιστικές μονάδες θα αγοραστούν  για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα κλιματιστικά θα έχουν την δυνατότητα παροχής και θερμού αέρα ώστε να χρησιμοποιούνται και τον χειμώνα για την θέρμανση των προσφύγων και μεταναστών που θα βρίσκονται σε Λέσβο, Χίο, Κω, και Λέρο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα τα κλιματιστικά θα τοποθετηθούν στο στρατόπεδο  «ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ» στην Λέσβο, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΚΥΤ, στην περιοχή Χαλκειός (πρώην εργοστάσιο ΒΙΑΛ) στη Χίο, στο στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ» στην περιοχή Πυλί στην Κω και στην περιοχή Λεπίδα, στη Λέρο.

Η τελική σύμβαση που θα συναφθεί   συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 2014 – 2020