GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια κινηματογραφική ταινία προτείνει ο Στρατηγός Κωσταράκος

«Την ταινία αυτή πιστεύω ότι πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι στρατιωτικοί και κυρίως οι κληρωτοί και επαγγελματίες στρατιώτες» αναφέρει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Στρατηγός Κωσταράκος.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος προτείνει σε όλους και κυρίως στους στρατιωτικούς να δουν μία ταινία που είναι φαβορί για τα Όσκαρ.

Η ταινία του Σαμ Μέντες παρακολουθεί δύο Βρετανούς που φέρουν τον βαθμό του Δεκανέα, και  οι οποίοι αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή να διαπεράσουν τις γραμμές του εχθρού ώστε να παραδώσουν ένα γράμμα, το οποίο θα σώζει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών και του αδερφού ενός από τους δύο αποστολείς.

«Η αποστολή πάνω από όλα και το καθήκον που δεν παραβλέπεται ποτέ. Η «ατομική εντολή» του «αγγελιοφόρου» όπως αυτή περιγράφεται στο εγχειρίδιο εκστρατείας 7-4 «ατομική εκπαίδευση στα της μάχης – περίπολοι», ήρθε στο μυαλό μου αυτόματα μετά από 46 χρόνια» αναφέρει ο Στρατηγός.

Και όπως λέει οι Ευέλπιδες και οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί αλλά και οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) καθώς και οι κληρωτοί στρατιώτες πρέπει να δουν την ταινία όχι μόνο επειδή αναφέρεται σε ένα αντικείμενο της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης αλλά και επειδή δείχνει τα λάθη των στρατιωτών που μπορεί να αποβούν μοιραία για τους ίδιους και την αποστολή τους αλλά και την απόλυτη αφοσίωση των απλών στρατιωτών στην αδιαπραγμάτευτή εκτέλεση της αποστολής που τους ανατέθηκε.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία του παππού του σκηνοθέτη.