3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ποια μέτρα σε εστίαση, διασκέδαση και σούπερ μάρκετ φέρνει πιο κοντά η έξαρση των κρουσμάτων!

Ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση και τη διασκέδαση σε ανοιχτούς χώρους και καθημερινά τεστ για τις δραστηριότητες τους, είναι μεταξύ των μέτρων που έχουν τεθεί προς εξέταση στην κυβέρνηση αν η πανδημία συνεχίσει την φρενήρη της πορεία.

Βέβαιος θεωρείται ο περιορισμός του αριθμού πελατών στα σούπερ μάρκετ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, όπως επίσης και η επαναφορά της μάσκας παντού.

Εάν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεπεράσει τα όρια του, τότε οι εισηγήσεις που δέχεται η κυβέρνηση είναι να υπάρξουν ακόμη πιο δραστικοί περιορισμοί στις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων, όπως για παράδειγμα η επίδειξη αρνητικού rapid test για είσοδο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί ακόμη και περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης ως τις 24:00 ή τη 01:00 το πρωί, απαγόρευση ξανά των ορθίων στους χώρους αυτούς και λειτουργία μόνο με καθήμενους σε τραπέζια, απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες αλλά και επαναφορά της τηλεργασίας σε κάποιους τομείς.