3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ποια μέτρα θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Χαρδαλιάς

Η νέα συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και υπό το φόβο των μεταλλάξεων αναμένεται να προτείνουν σκλήρηση των μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση και να μην πιεστεί περαιτέρω το ήδη πιεσμένο σύστημα υγείας.

Στη συνέχεια θα κάνουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση και τα όποια μέτρα αποφασιστεί να ληφθούν θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα το απόγευμα στις 6.

Η Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να πάμε σε ολικό lockdown με παράλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, τόνισε ότι ήδη το lockdown που εφαρμόζεται είναι σκληρό και προανήγγειλε αυστηροποίηση κάποιων μέτρων και αύξηση της επιτήρησης.

«Αναζητούμε πιο εύκολες, πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα γιατί υπάρχει τεράστια κόπωση της κοινωνίας» εξήγησε σχετικά με την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον κωδικό 6 είπε ότι «είναι μία πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο».