slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ποια νέα μέτρα έρχονται και ποια καταργούνται! Οι αλλαγές σε κωδικούς και ωράρια!

Σε νέα μέτρα για να συγκρατηθεί η αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες προσανατολίζεται η κυβέρνηση, που περιμένει την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Στο μικροσκόπιο επιτροπής και κυβέρνησης βρίσκεται ο κωδικός 6 στα sms όπου και θα υπάρξουν αλλαγές. Εξετάζεται η απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης με σκοπό τη σωματική άσκηση και όσοι θέλουν να αθληθούν θα πρέπει να περιοριστούν κοντά στην κατοικία τους.

Η ευρύτατη χρήση του κωδικού 6 στο SMS 13033 για βόλτα και η συχνή επανάληψη εντός της ημέρας θεωρείται απαραίτητο να περιοριστούν.

Στις 11:00 σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως, αντί της Παρασκευής, η ολομέλεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αποφασιστεί η εισήγηση προς την κυβέρνηση για το σχέδιο ανάσχεσης της έξαρσης της πανδημίας.

Όπως όλα δείχνουν για τα καλά στο τραπέζι της συζήτησης είναι η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 και η επέκταση του μέτρου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες. Όπως εκτιμάται, μπορεί το μέτρο να εφαρμόστηκε, ωστόσο παρατηρήθηκε συνωστισμός όλες τις υπόλοιπες ώρες, σε σούπερ μάρκετ, πάρκα και παραλίες, ενώ φαίνεται πως συνδέεται και με τις κρυφές συναθροίσεις με πολίτες να χρησιμοποιούν τον κωδικό 4 στα SMS στο 13033.