3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει το Σάββατο η κακοκαιρία-εξπρές! Τι λένε οι μετεωρολόγοι!

Στην αλλαγή που θα παρουσιάσει σταδιακά ο καιρός στη χώρα, με αποκορύφωμα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως είπε, η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας μας.

Μάλιστα, στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι 8 και 9 Μποφόρ, όπως και στα ορεινά τμήματα. Για τον λόγο αυτόν χρειάζεται προσοχή σε όλες τις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στους νοτιάδες.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι καλός, σχεδόν με ήλιο παντού. Ωστόσο, σε Ήπειρο, στα ορεινά της Στερεάς και της Θεσσαλίας το σκηνικό θα παραμείνει φθινοπωρινό.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου τα όποια φαινόμενα θα επιμείνουν μόνο στη δυτική Ελλάδα.

Δείτε το δελτίο καιρού της ΕΡΤ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουμε μια γραμμή λαίλαπας, λόγω της κακοκαιρίας τύπου «Π» που καταφτάνει απειλητικά πάνω από τη χώρα μας.

«Θα είναι αρκετά σφοδρά τα φαινόμενα και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοανατολικά τμήματα. Δηλαδή περνά ένα ψυχρό μέτωπο και συγκρούονται δύο αέριες μάζες, ο ψυχρός και θερμός αέρας στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πολλές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης το πέρασμα της κακοκαιρίας είναι σύντομο αλλά μπορεί να είναι έντονο με έντονες βροχές, χαλαζοπτώσεις και πτώσεις κεραυνών.

Δείτε το δελτίο καιρού του OPEN

Ο Γιάννης Καλλιάνος καταγράφει τις περιοχές όπου υπάρχει πολύ αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ή και χαλαζοπτώσεις που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα.