slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές θα «παγώσει» η «Μπάρμπαρα»! Και η Αττική στο επίκεντρο του χιονιά!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν παγετό και ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.

Όπως προειδοποιεί το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό αλλάζει από το Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα ενώ από την Κυριακή αναμένεται έντονη, ψυχρή εισβολή, με χιόνια και τσουχτερό κρύο και στην υπόλοιπη χώρα.

Η κακοκαιρία “Barbara” πρόκειται να φέρει, πέρα από χιόνια, και θυελλώδεις ανέμους.

Ήδη από το Σάββατο θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και στερεά Ελλάδα.

Από την Κυριακή έρχεται η έντονη, ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με βασικό χαρακτηριστικό της οι σαρωτικοί θυελλώσεις βοριάδες, 9-10 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, από το μεσημέρι της Κυριακής και ύστερα θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού σε χαμηλά υψόμετρα, με πιθανές χιονοστρώσεις. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας και χιονόνερο στα νοτιότερα.

Τη Δευτέρα πρόκειται να συνεχίσουν κατά διαστήματα οι χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι σε όλο τον νομό Αττικής, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Κρήτη.

Από την Τρίτη θα εξασθενίσουν τα έντονα φαινόμενα, που πρόκειται να φέρει η κακοκαιρία “Barbara”.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ