3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» στις επόμενες ώρες ο χιονιάς! Δείτε την πρόβλεψη της Χριστίνας Σούζη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη προβλέπονται για σήμερα Τρίτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές και χαμηλό υψόμετρο της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και σε ορεινά των νησιών του Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Θράκη και στη Χαλκιδική, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -3 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12 και στη νησιωτική χώρα από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δείτε την πρόβλεψη έτσι όπως παρουσιάστηκε από την μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη στο ΣΚΑΪ.