ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα προσφέρονται με ένα κλικ

«Δώσαμε μια πολύ δύσκολη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω πανδημίας, ό,τι καταφέραμε βασίστηκε στην ψηφιοποίηση που υπήρχε ήδη πριν το ξέσπασμα της κρίσης». Αυτό ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής παρουσιάζοντας σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που διευκολύναν τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς του Δημοσίου στην εποχή της πανδημίας.

«Κάνοντας έναν απολογισμό των ψηφιακών μας υπηρεσιών, μπορώ να σας πω ότι προσφέρουμε ήδη πάνω από 80 ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του δημοσίου» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «προγραμματίζουμε φέτος το 2021 και τα οποία σηματοδοτούν την έμφαση που δίνουμε στην εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης».

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζονται τα εξής:

1. myDATA: Ψηφιακή Έκδοση Παραστατικών και προσυμπλήρωση δηλώσεων ΦΠΑ.

Η ΑΑΔΕ υλοποιεί εφαρμογή ψηφιακής έκδοσης παραστατικών (αποδείξεων και τιμολογίων) που μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα οι επιχειρήσεις, ενημερώνοντας, ταυτόχρονα με την έκδοση, τα ηλεκτρονικά βιβλία

Επίσης, σχεδιάζει την προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ, με βάση τα δεδομένα του myDATA

2. Χορήγηση ΑΦΜ μέσω της πλατφόρμας myAADElive.

Με τη συμπλήρωση αίτησης ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ΑΦΜ μετά την ταυτοποίησή του σε πραγματικό χρόνο μέσω βιντεοκλήσης.

3. Άμεση πίστωση πληρωμών για φορολογικές οφειλές.

Εισαγωγή του συστήματος IRIS για άμεση πίστωση πληρωμών μέσω web banking.

Με το σύστημα αυτό, οι πληρωμές θα μπορούν να εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο, επισπεύδοντας έτσι τις συναλλαγές που εξαρτώνται από την εξόφληση φορολογικών οφειλών (όπως ο Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων), αλλά και την άμεση έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

4. Ψηφιακές Μεταβολές Στοιχείων Επιχείρησης.

Δίνουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μεταβάλλουν τα στοιχεία τους, όπως τους ΚΑΔ, και να δηλώσουν τη σύσταση υποκαταστημάτων μέσω TAXISnet

«Στόχος μας είναι με συνέπεια και συνέχεια να εξυπηρετούμε επιχειρήσεις, φορολογούμενους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο» σημείωσε ο κ. Πιτσιλής.

news247.gr