ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζευγάρι εκβίαζε γυναίκα με γυμνές φωτογραφίες!

Ποινές φυλάκισης για εκβίαση από κοινού επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη Λάρισα σε ένα πρώην -όπως δηλώνουν σήμερα οι ίδιοι- ζευγάρι Τρικαλινών που απαίτησαν και έλαβαν χρήματα από 45χρονη στην Καρδίτσα, προκειμένου να μη δημοσιεύσουν προσωπικές της φωτογραφίες.

Ο 46χρονος και η 45χρονη φέρονται να ήταν ζευγάρι τον Νοέμβριο του 2020 όταν μια 45χρονη από την Καρδίτσα γνωρίστηκε μέσω Facebook με τον 46χρονο.

Το αθώο ωστόσο αίτημα φιλίας προσέλαβε άλλες διαστάσεις, καθώς μετά την αποστολή φωτογραφιών σε προσωπικές στιγμές, ξεκίνησαν οι απειλές από την 45χρονη φίλη του 46χρονου.

Όπως τόνισε η 45χρονη παθούσα, η φίλη του 46χρονου ήταν αυτή που διαχειριζόταν τον λογαριασμό και άρχισε να στέλνει τα εκβιαστικά μηνύματα, απαιτώντας χρήματα προκειμένου να μην κοινοποιήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε τρίτους. Αρχικά μάλιστα απαιτούσε 300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια ανέβασε το ποσό στα 500 ευρώ.

Τελικά το ζευγάρι πήγε στο ραντεβού – παγίδα με τα προσημειωμένα χρήματα και αστυνομικούς της Ασφάλειας Kαρδίτσας και του Τμήματος Μουζακίου να τους συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, αρχικά κατέθεσε η 45χρονη παθούσα, η οποία και περιέγραψε πως ξεκίνησε να μιλά στον 46χρονο μετά το αίτημα φιλίας στο Facebook και πως μέσα σε λίγες ημέρες άρχισε να της ζητά και εκείνη να του αποστέλλει φωτογραφίες, με το πρόσωπό της αρχικά.

«Μετά άρχισαν οι απειλές ότι θα τις βγάλει τις φωτογραφίες σε φίλους» τόνισε η κατηγορουμένη, προσθέτοντας ότι αρχικά της ζήτησαν «τριακόσια ευρώ και μετά πεντακόσια και κανονίσαμε πού να δώσω τα χρήματα».

Μόνο που η 45χρονη όχι μόνο δεν φοβήθηκε από τις απειλές και τον εκβιασμό, αλλά κατήγγειλε τους δράστες στην ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, συμφώνησαν να απαντήσουν στη 46χρονη πως δέχεται να πληρώσει τα χρήματα, ενώ η δράστιδα φέρεται να δεσμεύθηκε πως θα έσβηνε τις φωτογραφίες.

Με αστυνομικούς της Ασφάλεια Καρδίτσας, Τρικάλων και του Α.Τ. Μουζακίου να στήνουν το ραντεβού – παγίδα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», σε περιοχή της ΔΕΗ Τρικάλων.

Στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων αναφέρθηκαν οι δύο αστυνομικοί με τις καταθέσεις τους, σημειώνοντας ότι το ζευγάρι των δραστών μετέβη στο ραντεβού σε διαφορετικούς χρόνους και πως τους συνέλαβαν αφού παρέλαβαν τα χρήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο 46χρονος στην απολογία του εμφάνισε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, σημειώνοντας πως η 45χρονη παθούσα από μόνη της απέστειλε τις φωτογραφίες και πως ο ίδιοςτην «μπλόκαρε» από τον λογαριασμό του.

Δηλώνοντας πως η πρώην πλέον φίλη του (η οποία δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε) ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του, πως ο ίδιος δεν ζήτησε χρήματα και πως πήγε στο ραντεβού γιατί η φίλη του, του το ζήτησε.

Υποστηρίζοντας έτσι ότι αγνοούσε ότι το ραντεβού δόθηκε για να εισπράξουν τα χρήματα του εκβιασμού. Εκδοχή που κατά πως φαίνεται δεν έγινε τελικά πιστευτή, καθώς η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως ένοχους τους έκρινε τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας όπως και πρωτόδικα.

Επιβάλλοντας στη 45χρονη ποινή φυλάκισή 18 μηνών και χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων (προς 5 ευρώ ημερησίως), ενώ στον 46χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Ποινές που επιβλήθηκαν και στους δύο με τριετή αναστολή.