ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους ορφανοτροφείου μετά τη μήνυση Μιχαηλίδου

Ποινική δίωξη για δυο πλημμελήματα ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος τεσσάρων υπαλλήλων ορφανοτροφείου στην Αττική, το οποίο μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν στο τριμελές πλημμελειοδικείο για σωματική βλάβη κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και παραυτουργία και απειλή κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο καθαρίστριες, μία νηπιαγωγό και μια μαγείρισσα. Τα αδικήματα αποδίδονται για χαστούκια σε παιδιά και για απειλές ότι θα τα κλείσουν στην αποθήκη με κατσαρίδες και ποντίκια.

Τι ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας στη μηνυτήρια αναφορά της
Η υφυπουργός εργασίας στη μηνυτήρια αναφορά της περιλάμβανε και περιγραφές ότι αγόρια ηλικίας από 7 έως 11 χρόνων εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους με το προσωπικό του ιδρύματος να παρακολουθεί τις συγκεκριμένες πράξεις.

Με εξώδικό της η υπεύθυνη του ορφανοτροφείου με εξώδικο είχε απαντήσει στην υφυπουργό ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες. Από τη δίωξη που ασκήθηκε φαίνεται ότι δεν προέκυψαν στοιχεία γι’ αυτές τις καταγγελίες.