ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη στους γονείς της Μαρίας – Πέπλο μυστηρίου στις συνθήκες εξαφάνισης

Ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο άσκησε ο εισαγγελέας στους γονείς της μικρής Μαρίας, η οποία εξαφανίστηκε από το Σχιστό και βρέθηκε 22 ώρες μετά στην περοχή του Χαϊδαρίου. Το ζευγάρι παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο και θα κρατηθεί και απόψε στη ΓΑΔΑ. 

 

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα ότι κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

«Ευχαριστώ τον κόσμο, όσους με βοηθήσατε, το ανηλίκων που με μεταφέρει και μου φέρονται πολύ καλά. Η δικαιοσύνη ξέρει τι θα γίνει δεν έχω θέμα περί τούτου. Μας φέρθηκαν πολύ ωραία» δήλωσε ο πατέρας της μικρής Μαρίας εξερχόμενος των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.

«Με το παιδί έχουμε επικοινωνήσει, είναι καλά» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Εν τω μεταξύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες της εξαφάνισης της μόλις 3,5 ετών Μαρίας-Ειρήνης, η οποία εντοπίστηκε ταλαιπωρημένη παραπλεύρως της Λ. Καβάλας στο Χαίδάρι, 4 χιλιόμετρα μακριά από τη μάντρα του παππού της.

Άγνωστο παραμένει πάντως πώς έφτασε σε τέτοια απόσταση από το σημείο της εξαφάνισης, εάν ήταν μόνης της. Πάντως, κατά πληροφορίες, το παιδί δεν έχει αναφερθεί στην ύπαρξη τρίτου προσώπου, γεγονός που οδηγεί τις αρχές να απορρίπτουν σταδιακά το σενάριο της απαγωγής. 

«Με άφησε η μαμά στο δάσος. Περπατούσα στο δάσος, ακουγα σκυλάκια να γαβγίζουν τη νύχτα και κοιμήθηκα στα χόρτα». Αυτά τα λόγια της 3,5 ετών Μαρίας – Ειρήνης στους αστυνομικούς προκάλεσαν ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε το κοριτσάκι από τη μάντρα του παππού της στο Σκαραμαγκά.