slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι απεργούν στη σημερινή… πρώτη δόση της Πρωτομαγιάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε για σήμερα 4 Μαΐου και από το πρόγραμμα δεν λείπουν απεργίες και στάσεις εργασίας.

Η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σήμερα τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00.

Το Μετρό, οι γραμμές 2 και 3, θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Το Τραμ θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 16:00 με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποιημένοι σ’ αυτό το διάστημα.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία.

Επιπλέον, δεν θα γίνονται δρομολόγια λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός (γραμμή 1 Μετρό).

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να ματαιωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.
Επίσης στην κινητοποίηση μετέχουν τα ΜΜΕ από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 4 Μαΐου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 5 Μαΐου.

Εξαιτίας των μέτρων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του Covid, η ΓΣΕΕ δεν προγραμμάτισε συγκεντρώσεις. Το προεδρείο της συνομοσπονδίας όπως έχει ανακοινώσει, θα περιοριστεί σε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή.

Χωριστά θα τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 6 Μαΐου.
Μεθαύριο Πέμπτη ακινητοποιημένο για 24 ώρες θα μείνει το Μετρό (γραμμές 2 & 3) και η γραμμή του ΗΣΑΠ. Επίσης χειρόφρενο θα τραβήξουν για 24 ώρες τα τρόλεϊ και το τραμ.