slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα είναι τη Δευτέρα στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Η Μητρόπολη Αθηνών αναμένεται να κατακλυστεί την ερχόμενη Δευτέρα από εκπροσώπους βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη, που θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου.

To «παρών» θα δώσει ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Γουίλιαμ, καθώς ήταν και νονός του. Eκπροσώπους θα στείλουν οι βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας.

Η αδερφή του Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, βρίσκεται στην Αθήνα, αφού ταξίδεψε απευθείας από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί στην κηδεία του Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την χώρα της, συνοδευόμενη από τον υπουργό εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ξάδελφος του Κωνσταντίνου, βάσει πρωτοκόλλου δεν θα παραστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Κάρολος επικοινώνησε με τη σύζυγο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία και με τον γιο του, Παύλο, εκφράζοντας τη θλίψη του.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ