ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι μηνύουν τον Μπιμπίλα για προσβολή της Παναγίας

Το ekklisiaonline, η ηλεκτρονική εφημερίδα που παρουσιάζει όλα τα νέα που αφορούν την εκκλησία και την Ορθοδοξία, ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, με αφορμή ανάρτηση που έκανε εκείνος στο προφίλ του στο Facebook ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και στην οποία σχετίζει την Παναγία με μια μετανάστρια που κρατάει ένα μωρό.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπιμπίλας έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:
«Αυτή η φωτογραφία που είναι το αληθινό Δράμα του Ανθρώπου θα μας στοιχειωσει!!! Και ο Δυτικός κι ο άλλος κόσμος θα πρεπει να ντρεπόμαστε για το αίσχος που ανήμποροι σαν θεατες παρακολουθούμε! Κατά τα άλλα αύριο ας γιορτάσουν οι ορθόδοξοι την καλή Παναγιά!!!! Αληθεια αυτή η μάνα που κρατάει το νεκρό της παιδί τι Παναγια είναι»;

Με αφορμή την επίμαχη ανάρτησή του Σπύρου Μπιμπίλα, το ekklisiaonline αναφέρει: «Μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, την πιο ιερή ημέρα της Ορθοδοξίας, την οποία τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας επέλεξε να διασπείρει το μίσος και τον ρατσισμό εις βάρος των Ορθοδόξων με απαράδεκτες αναφορές, οι οποίες διχάζουν και στοχοποιούν μια συνεχώς διωκόμενη κοινωνική ομάδα».