ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι θα έχουν την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού της 31χρονης που σκότωσε ο σύζυγός της στη Δάφνη

Με διάταξη της Εισαγγελέως ανηλίκων Αθηνών, δίνεται στους γονείς της άτυχης 31χρονης που δολοφονήθηκε από τον 40χρονο σύζυγό της μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας στη Δάφνη, η προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου παιδιού του ζεύγους.

Το αγόρι θα παραμείνει στο σπίτι των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας έως ότου τα δικαστήρια αποφανθούν για την οριστική επιμέλεια.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του παιδιού. Η εισαγγελική λειτουργός έλαβε υπ’ όψιν της τα πορίσματα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών βάσει των οποίων «οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου».

Στην εισαγγελική διάταξη επισημαίνεται και η αδυναμία του πατέρα να ανταποκριθεί στην άσκηση των γονεϊκών καθηκόντων του, καθώς είναι προσωρινά κρατούμενος.