3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ποιοι θα συνεχίζουν να χρειάζονται βεβαίωση μετακίνησης!

Άρση του lockdown και τέλος τα sms από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, αλλά κάποιοι θα συνεχίσουν να χρειάζονται βεβαίωση για να μετακινηθούν!

Συγκεκριμένα, από σήμερα καταργούνται:

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Τα SMS μετακίνησης στο 13033 και στο 13032 και

Οι μέθοδοι click in shop και click away (οι αγορές στο λιανεμπόριο θα γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με όριο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. και χρήση μάσκας)

Μεταξύ των δραστηριοτήτων που απελευθερώνονται είναι και οι μετακινήσεις των εργαζομένων που μέχρι σήμερα εξέδιδαν βεβαιώσεις μετακίνησης.

Όμως, επειδή συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, με μειωμένο ωράριο από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα, οι εργαζόμενοι που θα κινούνται στο διάστημα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30 με 5:00) θα πρέπει να συνεχίσουν να εκδίδουν βεβαιώσεις μετακίνησης.

Οι βεβαιώσεις θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την εκτέλεση εργασίας εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων-επιτηδευματιών, εφόσον εργάζονται στις ώρες απαγόρευσης.

Οι εργαζόμενοι που απαιτείται από αύριο βεβαίωση μετακίνησης θα κυκλοφορούν με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.