ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος δήμαρχος πάει για το… μουντιάλ;

Την πρωτιά στο… μουντιάλ δημάρχων διεκδικεί ο δήμαρχος Αθηναίων,  Γιώργος Καμίνης, που είναι υποψήφιος για το βραβείο World Mayor για το έτος 2016 και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τον «φιλοξενεί» με ένα μεγάλο αφιέρωμα.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του κ. Καμίνη, αναφέρει ότι «βρέθηκε αντιμέτωπος με την προσφυγική κρίση και ενώ η εθνική κυβέρνηση αποστασιοποιούνταν, ο ίδιος βγήκε μπροστά, δημιουργώντας την πρώτη δομή φιλοξενίας – καταυλισμό προσφύγων που λειτούργησε».

Σε δηλώσεις του, προς την εφημερίδα ο ίδιος ο κ. Καμίνης, δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στο προσφυγικό. «Προς το παρόν αντέχει, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα» τονίζει και προσθέτει ότι «αν καταρρεύσει, εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Να θυμάστε όμως, οι μετανάστες δεν θέλουν να σταματήσουν εδώ, στοχεύουν προς το Βορρά».

Αναφερόμενος στην αντοχή των Ελλήνων στην κρίση, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι την αποδίδει «στην αλληλεγγύη, στο θεσμό της οικογένειας αλλά και το αδήλωτο χρήμα».

Η εφημερίδα παρουσίασε επίσης τους δυο άλλους συνυποψήφιους του κ. Καμίνη για το βραβείο, τους δημάρχους της βελγικής πόλης του Mechelen και του Γκντάνσκ της Πολωνίας.