ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος είναι ο σκληρός κακοποιός «Ανέστης» στον οποίο αναφέρθηκε ο Χρυσοχοΐδης

Σε έναν σκληρό κακοποιό ο οποίος είναι καταζητούμενος καθώς αποφυλακίστηκε σε τέσσερα μόλις χρόνια αν και είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλακή αναφέρθηκε σήμερα (4/6) από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόκειται για τον κακοποιό με το ψευδώνυμο «Ανέστης» ο οποίος είναι γύρω στα 35, με καταγωγή από την Αλβανία και ιδιαίτερα σκληρός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κακοποιός είχε καταδικαστεί το 2015 για ένοπλες ληστείες, με ποινή φυλάκισης 14 ετών, αλλά έμεινε στη φυλακή τέσσερα χρόνια λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Βγαίνοντας από τη φυλακή συνέχισε την εγκληματική του δράση, ενώ το Φεβρουάριο του 2020 σε επιχείρηση της ασφάλειας στην Αρχαία Κόρινθο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ίδιο και τη συμμορία του κι ενώ τον καταδίωξαν, δεν δίστασε να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει εναντίον τους.

Ο σκληρός κακοποιός με το ψευδώνυμο «Ανέστης»: Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης
Στον συγκεκριμένο κακοποιό αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας για την εκληματικότητα, σημειώνοντας πως 20 ημέρες μετά την αποφυλάκισή του κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου και κάποιους μήνες αργότερα εμπλέκεται σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

«Ασχολούμαι με μια υπόθεση, υπάρχει κακοποιός που το 2015 φυλακίστηκε με 15 χρόνια φυλακή! Αυτός ο κακοποιός βγήκε από τη φυλακή 12 Ιουλίου του 2019, 4 μέρες δηλαδή μετά τις εκλογές, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Στις 5/8, 20 μέρες μετά, κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου.

Τον Φλεβάρη του ’20 καταδιώκεται από την αστυνομία και πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Είναι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή. Ξέρετε πόσες τέτοιες περιπτώσεις είναι; Μόνο στην Αττική και μόνο από κλοπές και διαρρήξεις είναι 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.