ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος είναι ο βαρυποινίτης με το παρατσούκλι, «Τσακ Νόρις», που ξυλοκόπησε τον Χριστόδουλο Ξηρό

Ο βαρυποινίτης Βαρελάς έχει γίνει γνωστός ως ο κασκαντέρ σε επικίνδυνες σκηνές του Τσακ Νόρις και έχει καταδικαστεί το 2011 για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του γιου του που ήταν μόλις 2 ετών.

Ο Ξηρός έχει χτυπήματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο ιατρείο των φυλακών.

Ο δικηγόρος, Φραγκίσκος Ραγκούσης, επιβεβαίωσε το γεγονός, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του δεν κατήγγειλε το περιστατικό και δεν ζήτησε καμία προστασία από τη διεύθυνση της φυλακής.

Ο Βασίλης Βαρελάς κατηγορείται επίσης  ότι μέσα από τις φυλακές συντόνιζε μία σκληρή ομάδα εκβιαστών στην Καλαμάτα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και δήλωσε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι τραυματίστηκε μόνος του. Οι σωφρονιστικοί, ωστόσο, έμαθαν την αλήθεια από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των φυλακών που δείχνει ξεκάθαρα το επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι στο εντευκτήριο (χώρος μπροστά από τις εισόδους των κελιών).

Ο δράστης φέρεται να έχει σχέσεις με γνωστό μεγαλοποινικό που κρατείται στον Κορυδαλλό και φέρεται να διατηρεί καλές σχέσεις με τους κρατουμένους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Το κατά πόσο η κόντρα των «Πυρήνων» με τον Ξηρό ήταν η αιτία του ξυλοδαρμού παραμένει υπό διερεύνηση από τη διεύθυνση των φυλακών Δομοκού.