GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιούς Έλληνες Αεροπόρους είδε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Στο περιθώριο σημαντικών συνομιλιών για το μέλλον της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ σε ότι αφορά τις κοινές αεροπορικές ασκήσεις των κρατών ομάδα Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στο Πατριαρχείο βρέθηκαν οι Έλληνες αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που τις προηγούμενες ημέρες μετείχαν στις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Υποπτέραρχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης, Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεων) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), υπεύθυνος για θέματα Σχεδίασης, Επιχειρήσεων, Ασκήσεων, Δομής Δυνάμεων, Έρευνας-Διάσωσης, Πληροφοριών, Ασφάλειας, Επιβίωσης, Αεράμυνας, καθώς και για τις Συμμαχικές-Διεθνείς Υποθέσεις και την Εναέρια Κυκλοφορία.

Oι Έλληνες Ιπτάμενοι προσέφεραν μάλιστα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κκ Θεόφιλο Γ’ και ένα αγαλματίδιο με την μορφή Έλληνα πιλότου, το οποίο παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος.

Οι Ισραηλινοί ποντάρουν πολλά στην συνεργασία τους με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας και τα σενάρια που εκτελούνται στις συνεκπαιδεύσεις είναι κατά βάση αυτά που αφορούν σε αποστολές Αέρος – Αέρος, Προστασίας Εναέριων Μέσων Υψηλής Αξίας [High Value Airborn Asset (HVAA)] και εναέριου ανεφοδιασμού ενώ κάθε φορά που βρίσκονται με Έλληνες πιλότους ευχαριστούν την Ελλάδα και για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ που συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση πυρκαγιών στο Ισραήλ πριν από λίγα χρόνια.