ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιους επώνυμους «καίνε» τα 31 σημειώματα του «Ιβάν»

Οι 31 ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και ο μυστηριώδης Ιβάν που κυκλοφορούσε με Πόρσε και σύχναζε στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης έχουν πανικοβάλει τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso, αλλά και τα όσα αναφέρονται στην δικογραφία που έχει συνταχθεί για την εξάρθρωση κυκλώματος κοκαΐνης στην Βάρκιζα όπου και βρέθηκαν τα 135 κιλά κοκαΐνης, ανακαλύφθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ιδιόχειρες σημειώσεις με κωδικοποιημένα ονόματα, χρηματικά ποσά και ποσότητες κοκαΐνης που διατέθηκαν στην χονδρική αγορά των σαλονιών τις Αθήνας.

Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση της Δίωξης Ναρκωτικών, τα κιλά τις κοκαΐνης που εισήχθησαν στην Ελλάδα είναι συνολικά 381.

Κατά συνέπεια η Ασφάλεια αναζητά πλέον άλλα 245 κιλά κοκαΐνης, θέτοντας το ερώτημα εάν έχουν διατεθεί στην εγχώρια αγορά ή είναι κρυμμένα.

Ο 33χρονος Σέρβος που συνελήφθη στο διαμέρισμα τις Βάρκιζας, κατά πάσα πιθανότητα είναι ο άνθρωπος που έφερε την ποσότητα μαμούθ της κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ιβάν.

Ο μυστηριώδης Σέρβος κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Ψηλός, μελαχρινός, γεροδεμένος γύρω στα 35, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του όπως προγράφεται στην δικογραφία, σύμφωνα με τα όσα είπαν στους αστυνομικούς οι δυο μεσίτες που βρήκαν το διαμέρισμα στην Βάρκιζα, αλλά και η βιολόγος που τον σύστησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο 35χρονος Ιβαν φαίνεται να διατηρεί επαφές με μεγαλεμπόρους ναρκωτικών ανά την Ευρώπη, αλλά και γνωστά ονόματα στην Ελλάδα.

Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί προσπάθησαν να παρακολουθήσουν το τηλέφωνο του, διαπίστωσαν πως χρησιμοποιούσε συγκεκριμένης μάρκας συσκευή, με ειδικό λογισμικό αντιπαρακολούθησης.