ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλα Ρούπα: Η γυναίκα «σύντροφος» του Μαζιώτη

roupa1

Η 45χρονη Πόλα Ρούπα, είναι η γυναίκα πίσω και δίπλα από το  Νίκο Μαζιώτη. Είναι η μητέρα του παιδιού του, ο θυελλώδης έρωτας, ο απόλυτος σύντροφος στη ζωή και την τρομοκρατική δράση. Καταζητείται εδώ και περίπου δύο χρόνια, όταν είχαν εξαφανιστεί μαζί, μετά την παρέλευση του 18μηνου

Γνωρίστηκαν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995, οπότε και βρέθηκε μεταξύ των περίπου 500 προσαχθέντων. Η ζωή τους για πολλά χρόνια πολυτάραχη με πολλές επιθέσεις, συλλήψεις, κυνηγητό. Θεωρείται το «μυαλό» και η συντάκτρια των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα. Συλλαμβάνεται μαζί με το Μαζιώτη το 2010 και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, γέννησε ένα αγοράκι,που πήρε το όνομα Λάμπρος, προς τιμήν του «συντρόφου» τους, Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς.

Από τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και παρήλθε το 18μηνο, βγήκε από τη φυλακή, ενώ από τον Ιούνιο του 2012, καταζητείται καθώς παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης και εξαφανίστηκε μαζί με το Μαζιώτη και το παιδί τους.