ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμική Αεροπορία: Βραβείο για τον «Τεξανό» στην Αγγλία – Του Κώστα Αττία

Η Πολεμική Αεροπορία κέρδισε και πάλι τις καλύτερες εντυπώσεις αυτή την φορά στην Μεγάλη Βρετανία με την συμμετοχή του αεροσκάφους επιδείξεων Τ-6Α TEXAN II DEMO TEAM «ΔΑΙΔΑΛΟΣ».

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η ελληνική αποστολή ήταν προσκεκλημένη στο “Royal international Air Day RNAS Yeovilton” όπου συμμετοχή είχαν αεροσκάφη από όλο τον κόσμο σε μια εκδήλωση η οποία προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες θεατές οι οποίοι έσπευσαν να δουν αεροπλάνα και ελικόπτερα σε στατική έκθεση και εντυπωσιακές εναέριες διελεύσεις.

Η ελληνική συμμετοχή πήρε το πρώτο βραβείο στα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας και η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδειξε για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο που την διακρίνει. H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος» αποτελεί ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-6A Texan II.Το πρώτο Τ-6Α παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο του 2000 και από τότε ανέλαβε μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού έργου της.