ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και Εύβοια

Ενίσχυση θα παρουσιάσουν σήμερα οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr: Η μέγιστη ένταση των ανέμων στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάσει σε ένταση τα 8 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τον καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη. Ο οποίος υπολογίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr. Και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DISARM.

Αναλυτικότερα: Πολύ υψηλός εκτιμάται ότι είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο στην Αττική. Στη Νότια Εύβοια, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Όσον αφορά γενικότερα τον καιρό, σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με μικρή πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών σε Σποράδες, Βόρεια Εύβοια και Βόρεια Κρήτη, καθώς και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.