ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυεπίπεδη χασισοφυτεία με 109 φυτά βρέθηκε στο Βαρθολομιό

Σε πέντε διαφορετικά επίπεδα που επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσα σε μια δύσβατη θαμνώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση που την έκρυβε από τα αδιάκριτα βλέμματα,  εκτεινόταν η χασισοφυτεία που καλλιεργούσαν ένας 56χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος Αλβανός, στην περιοχή Βρανά του Βαρθολομιού Ηλείας.

 

 

Οι καλλιεργητές συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω μέσα στο χώρο της φυτείας με τα 109 χασισόδεντρα ύψους μέχρι 2,80 μέτρων, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αμαλιάδας οι οποίοι κατέσχεσαν τα γεωργικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την φροντίζουν, μαζί με πλαστικά βαρέλια, έναν ψεκαστήρα και λάστιχα ύδρευσης που αποτελούσαν ένα αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος.

Πάνω στους δύο δράστες βρέθηκαν 300 ευρώ και τρία κινητά, ενώ στα σπίτια τους στον Βρανά οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 500 γραμμάρια χλωρής και 30 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Οι δυο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.