slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτελή αυτοκίνητα, ταξίδια και ακίνητα στην κατοχή του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το διαμέρισμα με νοίκι του Κολωνού, το ’94, δέκα χρόνια αργότερα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή κατάφεραν να γίνουν ιδιοκτήτες μιας πολυτελούς μεζονέτας στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αντικειμενική της αξία το 2004 ήταν 68.000 ευρώ ενώ η πραγματική ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ.

Έναν χρόνο αργότερα, η οικογένεια του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου προχώρησε σε μια ακόμη αγορά σπιτιού. Τριώροφη μεζονέτα και αυτή, στη Βραυρώνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τιμή αγοράς ήταν 70.000 ευρώ και η πραγματική αξία 210.000 ευρώ.

Μέχρι το πρωινό της 17ης Νοεμβρίου, ο πατέρας Αντώνιος έβγαζε προς τα έξω την εικόνα του ταπεινού ιερέα που αγκάλιαζε με τις φτερούγες του ταλαιπωρημένα και πονεμένα παιδιά. Όπως καταγγέλλουν πρώην φιλοξενούμενοι στις δομές, επρόκειτο για μία πλασματική εικόνα, που έκρυβε μια χλιδάτη ζωή που δεν συνάδει με τις απολαβές ενός ιερέα. Με πανάκριβα τζιπ και άλλα αυτοκίνητα, με οδηγό, σωματοφύλακες και πανάκριβες κρουαζιέρες.

«Ερχόντουσαν και ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στην δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια, πανάκριβα αυτοκίνητα τα οδηγούσαν οι ίδιοι η πρεσβυτέρα και ο πάτερ Αντώνιος» αποκαλύπτει κάτοικος Ιωαννίνων.

Επιβάτες κρουαζιέρας με προορισμό την Τουρκία ακόμη θυμούνται το αυτοκίνητο στο οποίο μπήκε ο πατήρ Αντώνιος μόλις βγήκε από το κρουαζιερόπλοιο.

«Αποβιβάστηκαν και μπήκαν σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes αυτός, με σκούρα τζάμια κιόλας να μην φαίνεται, με οδηγό. Ναι, και τα παιδιά τα βάλανε σε ένα πουλμανάκι και αυτός έφυγε μόνος του παρέα με τη γυναίκα του» αναφέρει επιβάτης.

Στα 25 χρόνια λειτουργίας της «Κιβωτού» ο οργανισμός δεν σταμάτησε, ακόμη και μέσα στην κρίση να δέχεται την οικονομική βοήθεια του κόσμου.

«Ποτέ από το κράτος δεν έχουμε πάρει χρήματα ούτε από ευρωπαϊκά προγράμματα είναι πλατιά η αγάπη του κόσμου εάν δείτε στο λογιστήριο έχουμε τον οβολό του φτωχού ανθρώπου» είχε δηλώσει ο πάτερ Αντώνιος στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα».

Στην Ιστοσελίδα της «Κιβωτού του Κόσμου» ο πατέρας Αντώνιος εμφανίζεται αψεγάδιαστος, χαμογελαστός, φωτογραφίζεται με δεκάδες χαμογελαστά παιδιά πάντα σε καθαρούς φωτεινούς και φροντισμένους χώρους.

«Με αυτοκίνητα , με οδηγό με συνοδεία. Πως δεν είχε συνοδεία; Τα παιδιά έβαζε. Τα μεγάλα που τα είχε από μικρά και τον είχαν συνοδεία. Με αυτοκίνητα τα πάντα. Το ίδιο και η γυναίκα του. Ντυνόταν με ακριβά πράγματα και οι υπόλοιποι δεν είχαν να φάνε μέσα» αποκαλύπτει πατέρας φιλοξενούμενων παιδιών.

Ιδιαίτερα φροντισμένα ήταν τα γυρίσματα, κυρίως σε δομές εκτός Αττικής, με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και πλάνα από drone, εικόνες που έδειχναν ένα ιδανικό περιβάλλον.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA