ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως «απέκτησαν» οι αντιεξουσιαστές τη λίστα με τα ονόματα των ελεγκτών

Σε μία ομάδα 20 κουκουλοφόρων, οι οποίοι στις 14 Δεκεμβρίου 2015 ξυλοκόπησαν τρεις ελεγκτές εισιτηρίων στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τους δράστες των πέντε τελευταίων επιθέσεων σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ αλλά και εκείνους που ανήρτησαν τη λίστα με τα ονόματα 125 ελεγκτών του Μετρό σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Σε εκείνη την επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι ελεγκτές, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις τσάντες τους. Σύμφωνα με κατάθεση θύματος, ανάμεσα στο περιεχόμενο της τσάντας του υπήρχε λίστα με τα ονόματα συναδέλφων σχετικά με τις βάρδιες που εκτελούσαν εκείνη την μέρα, υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προβαίνουν σε έναν συσχετισμό των υποθέσεων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε καταγραφεί στις 20:00 το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, μετά από αντίστοιχη επίθεση που είχε προηγηθεί εναντίον αστυνομικών στην οδό Σολωμού. Περίπου 20 άτομα που φορούσαν κουκούλες και κράνη έφθασαν στην αποβάθρα του σταθμού στην Ομόνοια, όπου εντόπισαν τους ελεγκτές που ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν σε συρμό για τον έλεγχο εισιτηρίων. Οι δράστες επιτέθηκαν εναντίον τους και άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα. Ένας από τους ελεγκτές έκανε ράμματα στο κεφάλι, ο δεύτερος είχε χτυπήματα στα πλευρά και ο τρίτος στη μύτη. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είχε υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για την επίθεση.

Την Κυριακή, ανώνυμη ομάδα αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα 125 ελεγκτών εισιτηρίων. Στο κείμενο που προηγείτο της λίστας αναφέρεται ότι «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».