ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς δρούσε η σπείρα που είχε «ρημάξει» τα βορειοανατολικά προάστια! Οι γυναίκες που έδιναν το «σύνθημα»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ο τρόπος δράσης που είχε αναπτύξει το μεγάλο κύκλωμα Γεωργιανών, το οποίο είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στα βορειανατολικά προάστια της Αττικής.

Οι ληστές ενεργούσαν έχοντας μάλιστα στρατολογήσει συμπατριώτισσες τους που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες ή οικιακές βοηθοί.

Στην πρώτη περίπτωση  «ψάρευαν» τα ηλικιωμένα άτομα που φρόντιζαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να μάθουν πληροφορίες όπως το πού διαμένουν, εάν διαμένουν μόνοι τους ή με συγγενείς, εάν έχουν χρήματα και κοσμήματα και βέβαια σε ποια περιοχή και οδό βρίσκεται το σπίτι τους. Στην συνέχεια, τις πληροφορίες που συγκέντρωναν τις έδιναν στους συνεργούς τους, οι οποίοι άμεσα πραγματοποιούσαν την κλοπή.

Όταν οι συνεργάτιδες των μαφιόζων εργάζονταν σε σπίτια ως οικιακές βοηθοί, φρόντιζαν όταν είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν το κλειδί της πόρτας ασφάλειας σε μια πλάκα σαπούνι και από τις δυο πλευρές, προκειμένου στην συνέχεια οι συνεργοί τους να κατασκευάσουν αντικλείδι και να κλέψουν το σπίτι με την ησυχία τους.