3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς δρούσε συμμορία που ρήμαζε σπίτια στην Αττική! Τα «παρατσούκλια» και η λεία! Θύμα και ο Φιντιρίκος!

Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου, προχωρώντας σε διαρρήξεις σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας πάνω από 350.000 ευρώ .

Κατά την διάρκεια επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες , συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν δύο.

Πρόκειται για τον 37χρονο Α.Α. γνωστό με τα προσωνύμια «ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ» ή «ΚΟΝΤΟΣ», τον 25χρονο Β.Λ., τον 19χρονο Σ.Α., τον 33χρονο Χ.Ο., τον 20χρονο Σ.Κ. γνωστό με προσωνύμιο «ΚΟΥΛΗΣ», τον 38χρονο Κ.Κ. και τον 28χρονο Χ.Ο.

Οι κακοποιοί δρούσαν πρωινές προς μεσημβρινές ώρες όσο και απογευματινές προς βραδινές ώρες.

Με οχήματα , προσέγγιζαν αρχικά τα σπίτια που είχαν βάλει στο στόχαστρο τους. Παραβίαζαν στη συνέχεια είτε τις πόρτες των μπαλκονιών, είτε τα παράθυρα, και έμπαιναν μέσα σε αυτά, με αποτέλεσμα να ψάχνουν για χρήματα , κοσμήματα και διάφορα αλλά αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα προτού μπουν στα σπίτια , χτυπούσαν επανειλημμένα τα κουδούνια και έτσι ώστε να ήταν σίγουροι πως οι ένοικοι απουσιάζουν.

Όσα σπίτια είχαν σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης τα κατέστρεφαν, τόσο για να μην ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες και οι Αστυνομικές Αρχές, όσο και για να μην καταγραφούν οι κινήσεις και τα χαρακτηριστικά τους.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτή στο σπίτι του επιχειρηματία, Δημήτρη Φιντιρίκου, το βράδυ της 17ης Απριλίου 2023, στη Βούλα. Τότε οι δράστες, αφού είχαν παραβιάσει το παράθυρο υπνοδωματίου της μονοκατοικίας, είχαν μπει σε αυτή
και είχαν αρπάξει 1.500 ευρώ 4 ρολόγια αξίας 130.000 ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ